Wie ben ik?

Kristalhelder is de naam van de praktijk van Christel van Dijk (1973). Ik woon in Utrecht. Mijn passie is het begeleiden van kinderen en volwassenen in hun groei en ontwikkeling. Deze passie komt tot uiting in mijn opleidingen en werkzaamheden.

Ik heb een universitaire studie gedaan in de orthopedagogiek (aan de Universiteit van Utrecht), en een opleiding tot systeem(gezins)therapeut (sinds 2012 geregistreerd bij de NVRG). Ik heb jarenlange werkervaring in de jeugdhulpverlening en kinderpsychiatrie in diverse begeleidende en therapeutische functies.

Van 2002-2015 heb ik cursussen en opleidingen gevolgd bij het Centrum voor Leven en Intuïtie (CLI) te Utrecht, waaronder de opleidingen tot healer en reader, en de specialisaties Vrouwenstudies en Geboorte-, Leven- en Doodstudies. Daarnaast werk ik met (individuele) familieopstellingen (opleiding Familieopstellingen afgerond bij Jerphaas te Arnhem)

In de afgelopen jaren ben ik meer en meer meegegaan met zogenaamde ‘energiereizen’. Dat zijn reizen waarbij krachtplekken worden bezocht, om -middels meditatie- die energie te gebruiken voor inzicht en healing.
Zo heb ik plekken bezocht in Engeland, Ierland en Schotland, Frankrijk en Turkije, en ben ik meerdere malen in India geweest. Een hele speciale magische plek vind ik de tunnels onder de piramides in Bosnië, waar een hoge healingenergie te ervaren valt.
Door zelf steeds opnieuw opleidingen te volgen en te reizen, doorleef ik binnen mijn eigen proces steeds meer kanten van groei en ontwikkeling, waardoor mijn invoelen en aanvoelen zich verdiept.